Hanami 2021 IGT

11.90

CANTINE FINA (SICILIA)

Wijnstijl: Droge fruitige stille rosé wijn

Regio: Sicilia
Type druif: Merlot
Alcohol: 12,5%
Appellatie: IGT Terre Siciliane
Formaat in liters: 0,75

Gratis verzenden voor bestellingen boven de 150€

  • Klaar Tevredenheid gegarandeerd
  • Klaar Door en voor wijnliefhebbers
  • Vinkje Veilig en snelle betaling van je bestelling
DE BESTE AFREKENMOGELIJKHEDEN
  • Visa Card
  • MasterCard
Categorieën: ,

Cantine Fina’s Hanani Rosé is gemaakt van Merlot druiven en biologisch geproduceert.
Het heeft een elegante lichtroze kleur en een licht aromatisch boeket.
In de neus tonen van witte bessen, passievrucht, kruisbessen en de delicate geur van sinaasappel.
Fris in de mond.
De Siciliaanse wijnen van Cantine Fina inspireren ons keer op keer met hun expresieve karakter en daarom we zeer vereerd dat we nu naast de witte en rode wijnen ook een rosé kunnen aanbieden met een uniek karakter, een absolute aanrader!

Cantine Fina Vini beheerst de evenwichtsoefening tussen traditie en moderniteit.
Bij Cantine Fina Vini, een familiebedrijf van 20 hectare op Sicilië, zijn ze erg trots op hun afkomst. Tradities worden in ere gehouden en gecultiveerd. Een groot deel van de wijngaarden is aangeplant met autochtone druivenrassen zoals Grillo of Nero d’Avola en sommige zijn ook biologisch gecertificeerd.

In de kelder werkt Bruno Fina veel met een grote verscheidenheid aan houten vaten zodat er op het einde een complexe wijn gebotteld kan worden. Maar niet alleen het rijpen in houten vaten is een van de sterke punten van de wijnmaker, maar ook het experimenteren met cementtanks, een van de oudere wijnproductiemethoden. Niet heel praktisch in gebruik, er zijn maar weinig liefhebbers die deze oude methode in ere houden.

Naast deze ambachtelijke methodes weet Cantine Fina met behulp van de nieuwste keldertechnologie het beste uit een wijn te halen.

Wijnen uit Sicilië – Cantine Fina Vini “Sicilië is veel meer dan alleen een eiland – Sicilië is een heel wijncontinent”, zegt wijnprofessor Attilio Scienza over het grootste Italiaanse eiland. Met zo’n 112.000 hectare is Sicilië ook het grootste wijngebied van Italië.
Sterker nog, Siciliaanse wijnen kregen lange tijd weinig erkenning en het eiland werd meer geassocieerd met de met alcohol verrijkte Marsala. Maar de laatste jaren komen droge wijnen steeds meer op de voorgrond. Autochtone rassen en wijnen met een duidelijk herkomstkarakter trekken internationaal de aandacht.
Er zijn nog steeds meer witte dan rode wijnstokken omdat ze oorspronkelijk werden gebruikt om Marsala te produceren. Veel Siciliaanse wijnbouwers hechten veel belang aan duurzame productiemethodes en biologische teelt, wat hier dankzij de hete en droge zomers bijzonder gunstig is.